29 January 2017

Tutorial : How to Log In VLE Frog (KUPSIS)


Hello guys and Assalamualaikum! :)

I guess, it's not to late for me to wish HAPPY CHINESEE NEW YEAR! Gong Xi Fa Cai ;) So yesterday, I went to Audrey's house. Hohoho thank you junior for having me :)

So, the holiday just get started a few days ago. and for sure, there must be homeworks provided by the teachers hehehehehhe.  My sch is on our way to be a 21st century learning and, for the first time (actually sebelum ni pernah guna juga tapi tak berjalan sangat), all students from form 1-5 kot kalau tak silap, dibekalkan dengan homework that they need to use VLE Frog.

At first, I was blurred on how to use it. Tambah2 mintak url sekolah kan, mana lah aku tahu haha. after a few periods, lepas godek sana sini, baru reti LOL.

So, mai nak ajaq mai (tu la, nopal terang dalam dewan, bukan qeti nak dengaq)

1. Download VLE Frog from you apps store/ Play Store

search " VLE FROG"

ambil yang atas sekali tu. From publisher FrogAsia SDN BHD

Done install, Open the apps.

3. Click Log In ke sign in tah

4. And then, You're required to fill ur school's VLE URL.

5. Hangpa copy link ni

kea4068.1bestarinet.net/

6. Paste kat situ


7. Click Next!

8. Masukkan ID , Passwords hampa

9. Ha tunggu apa lagi, buat la homework tu

Senang je. Dah bai.
Read more ...

17 December 2016

Feedmilk Sesuai Untuk Ibu yang Menyusu!


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

pssstttt! moms to be?? Nak tanya ni, betul tak, #makbuyung ni emosi TERSANGAT-SANGATLAHH sensitive?! Tak pernah heran pasal sesuatu, then tiba-tibe time preggy ni benda tu la paling terpenting sekali. SO be wear with us!! HAA!! tang bagi badan yang kurus kering macam beyonce bootycious tiba-tiba berubah jadi mcam Kim Kardashian masa preggy ni.


See betapa stretchable nya badan wanita ni untuk menampung seorang lagi nyawa dalam rahim. Macam mana laa Kim Kardashian yang aset terlebih masa preggy rasa nak ukur dengan tali tape jerr!! hahaha. Aktiviti mix dan match baju menyusu, seluar menyusu moms preggy ni tiba rasa lebih mencabar!! Dekat saiz lagi laa! now XL! Dulu XS pun boleh sarung! macam-macam lahhh...




Lagi satu , lepas bersalin , komfem2 la nak menyusukan anak kan ?? lagi la JADI satu masalah bila terpaksa duduk dirumah , tak bebas berjalan , sebab apa ?? sebab takot nak menyusukan anak dekat luar , malu orang nampak ?? wuhuii sis , lagi la bertambah STRESS kalau mcm tu , menyusukan anak sampai umur 2 tahun , xkn 2 tahun nak terperap je dekat rumah ??

Pernah tak terfikir , kan senang kalau ada baju menyusu… hmmm , takkan nak tebuk pulak baju-baju yang ada ni ?? haishh , PERNAH tak dengar Baju Menyusu Feedmilk #selamberselak ??

eh mom2 to be FEEDMILK adalah baju nursing NO1 #selamberselak sahaja membantu ibu-ibu menyusu Nursing Specialized ( Lift Up technique ) --> #SelamberSelak technology, NOzip and NoButton, Mesra wuduk, ironless tidak renyuk mommies super busy sappp sarung jer tak perlu iron dah.



#antiKedut ofcoz la labuh tutup tang belakang. Paling penting!!! Feedmilk ni membantu ramai ibu bergaya dan rasai kesenangan pengalaman semasa Menyusu tanpa perlu menyorok , berlari cari nursing room , TERPAKSA tinggalkan TEMPAT shopping masa mood tengah bedezupp nak shopping , berlari masuk kereta HANYA KERANA nak MENYUSUKAN anak?? KENAPA SEKSA diri sendiri?? KENAPA Biarkan ANAK berlapar??


SAY NO TO NURSING COVER !! SAY NO TO NURSING ROOM !! Rasailah PERUBAHAN selepas anda mengayakan Baju Menyusu Feedmilk – Leading Brand Nursing Wear #selamberselak je menyusukan anak dimana-mana sahaja sambil tersenyum … (muka ada sinyumm)




best sangat feedmilk ni baju menyusu sangat alegen macam2 ada blouse kje pun ade,jubah menyusu,tshirt!kurong pun hadohh!omggg plg suka untuk travel dan sukan mang pakai ni jer lah slesa untuk baby..huhu..bestt sgtt.#selamberselak


Cakap jela nak design yang macam mana , yang pastinya boleh bergaya sambil menyusukan anak .. Semestinya si suami pun tersenyumm lebar bila si isteri CANTIK setiap hari , sekali boleh menyusukan anak dengan selamat dan ondemand .




Jom LIKE PAGE dan FOLLOW instagram (FEMILAC) :

FACEBOOK : https://www.facebook.com/feedmilk/
INTAGRAM : https://www.instagram.com/feedmilk/ .

ALAMAT BOUTIQUE :
Feedmilk Boutique - H50-1,
Jalan Serai Wangi, M16/M,
Alam Avenue 2, 40200,
Shah Alam.

Waktu Operasi: SELASA-AHAD ( 11.00 AM - 8.00 PM )
Waze : Feedmilk







*segala pembelian atau keterangan lagi lanjut boleh
Whatsapp : 018 327 3092.
Websitewww.feedmilk.com .
Alamat Hq: FEEDMILK BOUTIQUE SDN. BHD. (1160172-U)
No 9A Tingkat 1,Jalan Keluli AK7 / AK
Seksyen 7,40 000,
Shah Alam,Selangor
HOTLINE HQ : 03-33626516
Read more ...

15 December 2016

Cara Menyemak Permohonan Kemasukan ke SBP 2017


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..


Untuk makluman kepada pelajar yang telah membuat permohonan kemasukan ke Sekolah Berasrama Penuh (SBP) Tahun 2017 bagi tingkatan satu, kini pemohon boleh membuat semakan keputusan permohonan secara atas talian mulai 14 Disember 2016 sehingga 5 Januari 2017.


Oleh itu, ibu bapa kepada pelajar yang memohon kemasukan tingkatan 1 ke SBP 2017 perlu peka terhadap pengumuman tarikh semakan yang telah dikeluarkan oleh KPM. Semoga anak anda berjaya menempatkan kemasukan ke Sekolah Berasrama Penuh tahun 2017






Cara Semakan Keputusan Kemasukan Tingkatan Satu Ke SBP 2017
Berikut dikongsikan tarikh dan cara membuat semakan permohonan kemasukan tingkatan satu ke Sekolah Berasrama Penuh, SBP bagi sesi 2017 : -

● Tarikh semakan : 14 Disember 2016 hingga 5 Februari 2017

● Klik di sini ๐Ÿ‘‰ Link Semakan
1. Masukkan ke laman web KLIK SINI
2. Kemudian, masukkan nombor kad pengenalan anda.

3. Klik 'Semak'.


Bagi pemohon yang gagal dapat penempatan di SBP untuk tahun 2017, anda boleh kemukakan rayuan secara online dalam sistem portal laman web di http://www.moe.gov.my.


Semoga anda berjaya mendapat penempatan di Sekolah Berasrama Penuh Sesi 2017 bagi tingkatan satu tahun depan. Diharapkan informasi ini memberi panduan dan pengetahuan kepada pemohon SBP 2017 serta boleh hebahkan kepada pemohon di luar sana.




For those yang dapat, Qihah nak ucapkan welcome to SBP life! Enjoy yourself, sesuaikan diri dengan environment baru okay! Maybe, you'll have homesick feelings. But believe me, just go on with it. It just for a while. qihah pun pernah homesick. kekadang sampai form 4 ni pun ada jugak It's just normal to have that feeling :)

Tapi, janganla sampai mintak tukar. Sayang tau! You're choosen, selected peoples among thousands yang mintak! Jangan la sia-siakan okay. Jaga diri, jaga perangai. huhu. Kat my school bullies ni takdak sangat. Like, bersyukur gila do sebab takdak. Ada tu ada, cuma sikit sangat kes! setahun tu ada la dalam 2, 3 camtu. tu pun lelaki je. 

Okay. taknak membebel panjang, takat tu je. Yang tak dapat tu takpe, boleh try buat permohnan :) Belajar ni, kat mana pun lebih kurang je. Yang paling penting, diri sendiri. Rajin, malas tu sangat penting :) Kalau malas, dekat memana pun tak berjaya huehue

bye
Read more ...

12 December 2016

OrganicHana : Naturally Beautify You


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Hi guys! Jumpa lagi muehehehehe :) So kalini, qihah nak tanya, korang mesti dengar produk yang homemade which means, produk tu dihasilkan sendiri oleh pengeluarnya di rumahnya sahaja! :D Haa ni macam diorang buat sendiri produk after diorang sendiri guna dan berkesan! Then take a few peoples to be their testimoni. After that, sesuai dan berkesan diorang buat banyak2 dan pasarkan.

Style kan! Ni macam rahsiaaa kecantikan mereka la pastu share dengan kita semua wiwiwi :D So, produk yang qihah maksudkan kali ni ialah, ORGANICHANA.

Haaa nama macam familiar kan? Okay, bagi yang macam samar-samar lagi mengenai ORGANICHANA, mai qihah cerita sikit about them


Produk OrganicHana ini merupakan produk orgnanik dan semulajadi. 80% bahan yang digunakan untuk membuat produk-produk mereka adalah diimport dari USA tau! Hanya yang terbaik untuk kita semua :D

Sebenarnya, produk ni dah established lama dah.. Dikeluarkan sejak Oktober 2014 lagi. On their first year, ORGANICHANA ini hanya memfokuskan jualan di instagram sahaja. Tetapi, atas permintaan yang tersangatlah memberangsangkan dan tersangatlah tinggi setiap bulan, dan akhirnya mereka sekarang ni berani untuk buka agent/stokis di seluruh Malaysia, Brunei dan Singapura. WOW! 3 NEGARA ORGANIC HANA telah jelajah! Lagipun, produk ni diformulasikan dan dihasilkan sendiri, tiada lemak haiwan, tiada kimia berbahaya macam merkuri semua tu (bahaya tau merkuri!) dan lagi penting produk ni halal okey! :)

Maaf lah. Muka tak sihat sangat time ni. Muntah, Pening. Baru balik tusyen 9 hours. fuh

Produk OrganicHana ini adalah 100% homemade dan buatan tangan. Bahan asas yang digunakan adalah seperti minyak zaitun, minyak kelapa dara, minyak bunga matahari, minyak castor, dan minyak kacang almond. Dan disebabkan Organic Hana menggunakan bahan organik dan natural, ianya hanya boleh bertahan dari 3 bulan - setahun selepas produk yang dibeli dibuka/digunakan.

Produk pertama beliau pada 2014 ialah homemade Lipbalm yang diperbuat dari lilin lebah, cocoa butter dan minyak zaitun asli, dan lipscrub, disusuli dengan sabun-sabun yang dihasilkan secara Cold-pressed dan eyecream. Sebenarnya banyak lagi tau produk dari OrganicHana ni. Antaranya adalah Bonita Liptint , Face Cream Skin Repair , Rub Balm , Lotus Mole Cream, Anti Scar Cream, Make-up Remover, Charcoal Soap dan juga Sabun Anti Parut.

Banyak kan produk diorang! Okay, ayuh teruskan bacaan sebab qihah akan ceritakan kepada anda dengan lebih details mengenai produk mereka! tak semua la, tapi a few products. dannnnnnn a few honest reviews yang qihah sendiri guna okay! :) Kot-kot ada yang tertarik nak try kan! ;)


COCONUT COFEE SODA SCRUB - RM30


Some of us think we're too sensitive for a scrub. And if you're acne-prone, a peel just seems insane. But exfoliation can benefit every skin type. Its recommend to scrub your face 1-2weeks (No more than that) "In addition to revealing fresh skin cells, exfoliating removes dead cells from pores, making them appear smaller," says Rachel Nazarian, M.D., a Manhattan derm

Makeup also looks better, says Stalina Glot, an aesthetician at Haven Spa in New York City. "It's like sanding a wall before you paint." The other major perk: "Removing the buildup enhances your skin's ability to absorb everything else, from acne medicine to antiaging serum," says Dr. Nazarian ☺☺☺☺


My own review about it, Ianya sangat best guna! I love the caffein's smell :D You guys should have a try about it. Lepas pakai, muka you akan rasa lembut je tau! besttt sangat. rasa macam all dirts yang ada kat muka keluar. wiwii


TIPS SCRUB MUKA : sebelum scrub, I suggest kat u guys to wap kan muka dulu. hehe qihah selalu wap muka dengan serbuk teh. any teh also can. I guna yang biasa je. beli yang serbuk tu je, bukan uncang. letak sikit dalam bowl besar (muat-muat muka) then tuang air panas, letak muka, amik towel tutup kepala (tak bagi wap dia keluar merata) hehe. dalam 5-10 minutes only. It's to open our pores yang tersumbat semua tu. SEBELUM SCRUB tau! hehe (tips wap teh ni from my mother that she got it from a parent of her students)


ALO ESSENCE - RM49


ALO ESSENCE ini berfungsi sebagai Toner, Mist dan juga as a Serum! 3 in 1 you alls :D Produk ini membantu menutup & mengecilkan pori² kulit. Selepas cuci muka di galakkan pakai Alo Essence untuk seimbangkan balik PH asal kulit kita

Mengandungi ;

-Organic Aloevera
-Pati minyak lavendar
-Pati roman chamomile
- Pati minyak sweet orange
- Organic Almond Oil
- (High end active ingredient)
- Vitamin C
- Gliserin tumbuhan .

Pada mana smua gabungan mantap minyak tumbuhan, bunga dan carrier oil akan bagi kesan dan manfaat yang besar dekat kulit, sekiranya muka tengah sunburn, jerawat tengah membiak, semburkan seberapa kerap mungkin. Mempunyai anti septik untuk menyingkir bkteria penyebab jerawat .

Cara pakainya senang je sembur direct dimuka dan dab² sahaja. Guna sebelum pakai pelembap



My own review, bau dia sangat sangat sangaaattttt organik! Best pakai hehehehe :D Sejuk je :) Muka rasa sangat segar lepas pakai. Kekadang, I use this as a make-up spray lol hahaha :)


BONIA LIP TINT - RM23


Bonita Liptint khas untuk wanita yang menginginkan bibir yang merah, sihat, licin tanpa penggunaan bahan kimia. LipTint ini diperbuat daripada organik aloe vera, vitamin E, Safflower oil, dan lain-lain bagi mengekalkan bibir sentiasa sihat remaja.

My own review about lip tint ni, Warna dia sangat lawa! warna merah-merah camtu. Just fine. Tak terang sangat, tak low sangat. After pakai, korang rasa bibir korang lembab tau! sebab dia hydrating balik bibir kita! rasa macam bibir besar sikit pun ada at first LOL hahaha best pakai dia! :D





FIRMING EYE CREAM - RM30


MOST HOT SELLING PRODUCT! :)

Ni sesuai sangat for those yang ada eyebag, dark circle! I've try this!! Besttt ever! dia rasa macam berangin-berangin sikit. tapi won't  hurt you guys even letak dekat area mata haahha. best kot ni!


CHARCOAL SOAP - RM30


As the given name, so the ingredient must be from charcoal (arang) too! cakap pasal arang ni, ingat lagi tak pasal entry qihah yang EUREKA INNOVATION EXHIBITION 2016 yang qihah join ritu? So, kawan qihah ada masuk jugak and their innovation product is a mask from charcoal. diorang buat research sendiri since Liyana (my friend)'s aunt is a prof ke lecturer tah kat Unimap. so, she help them to do some test from charcoal la. Memang terbukti arang ni berguna untuk kecantikan kulit tau! :)

Sabun ni sesuai for those yang oily skin la. I haven't try yet since my face not the oily type hehe so nanti kakak I balik, I'll give this to her la muehehehe ;)

So, these items are the products that I've *used it myself. mueheheheh

So sekarang ni I nak share another few products yang terhangattt and hot selling items la kiranya kat diorang ni hheheheheh


LOTUS MOLE CREAM - RM60


Tahun ni bulan Januari haritu , OrganicHana ada juga mengeluarkan satu produk baru iaitu Lotus Mole Cream. Memang dah jadi trend kini ramai sangat orang nak buangkan tahi lalat kan ? Jadi, produk ini dihasilkan untuk menghilangkan tahi lalat, ketuat, isi terlebih dan juga biji kolestrol. Kalau korang nak tahu, ianya telah terjual melebihi 5000 unit dalam masa beberapa bulan dan merupakan Set Mole Removal Cream No 1 di Instagram !!!

TESTIMONI





Seperti gambar di bawah ini, ianya merupakan Set lengkap Lotus Mole Cream dan Set Anti Parut yang berhaga RM99 (PROMOTION!!!) beserta FREE POSTAGE mengandungi :


  • Lotus Mole Cream 10g (Untuk menghilangkan tahi lalat yang tidak diingini, ketuat, biji kolestrol dan kutil) - Pemakaiannya hanya 2 kali sahaja.
  • Anti Scar Cream 3g (Dipakai setelah kuping tertanggal bertindak bagi mengurangkan parut)
  • Sabun Anti Parut 50g (Dipakai selama 2 minit kemudian bilas)



Product diorang banyak sangat-sangat sangattttt. Huhu Kalau nak  tahu more about them, boleh la

Website : www.organichana.com
Instagram : @organichana
Facebook : Organichana
Whatsapp : Type FHOH to 016 - 711 4112

Read more ...

11 December 2016

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..



Mulanya disiarkan selama setengah jam, ia ditambah menjadi sejam susulan sambutan hangat penonton TV3.

Anugerah Melodi 2016 yang diacarakan AG Hot FM dengan gandingan pengacara pertama Melodi, Datuk Mahadzir Lokman, menawarkan 12 kategori.

Ia disiarkan secara langsung di TV3 dari Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) malam ini.

Majlis penyampaian anugerah turut diserikan dengan persembahan hangat artis-artis popular dari dalam dan luar negara seperti Amy Search, Misha Omar, Afgan dan Marcell.

Anyway, let's take a look on all artist yang bertanding bagi setiap kategori :)

PERSONALITI FESYEN MELODI
1) Wak Doyok
2) Nazim Othman
3) Rozita Che Wan
4) Fazura
5) Zahirah Mcwilson

PERSONALITI PENGACARAAN MELODI
1) Awal Ashaari
2) Fauziah Dato Ahmad Daud
3) Alif Satar
4) Neelofa
5) Datuk Rosyam Nor

PERSONALITI MUZIK MELODI
1) Yuna
2) Faizal Tahir
3) Akim Ahmad
4) Ayda Jebat
5) Shila Amzah

PERSONALITI KOMEDI MELODI
1) Abam
2) Achey
3) Mark Adam
4) Ebby Yus
5) Jep

PERSONALITI FILEM MELODI
1) Shaheizy Sam
2) Zizan Razak
3) Shamsul Yusof
4) Nabila Huda
5) Bront Palare

PERSONALITI SUKAN MELODI
1) Datuk Lee Chong Wei
2) Pandelela Rinong
3) Abdul Latif Romly
4) Ridzuan Puzi
5) Muhammad Ziyad Zolkifli

PERSONALITI MEDIA SOSIAL MELODI
1) Nelydia Senrose
2) Nora Danish
3) Emma Maembong
4) Ayda Jebat
5) Zizan Razak

PERSONALITI PASANGAN SENSASI MELODI
1) Shaheizy Sam & Syatilla Melvin
2) Awal Ashaari & Scha Alyahya
2) Zain Saidin & Rozita Che Wan
3) Yusry & Lisa Surihani
4) Akim & Stacy

PERSONALITI DRAMA MELODI
1) Saharul Ridzwan
2) Mira Filzah
3) Janna Nick
4) Fattah Amin
5) Amyra Rosli

PERSONALITI SENSASI MELODI 2016 (ULTIMATE AWARD)
1) Sharnaaz Ahmad
2) Mira Filzah
3) Janna Nick
4) Ayda Jebat
5) Zizan Razak

Senarai pemenang Anugerah Melodi 2016:

1. Personaliti Sensasi Melodi 2016: Ayda Jebat


2. Personaliti Sukan Melodi: Datuk Lee Chong Wei


3. Personaliti Fesyen Melodi: Nazim Othman


4. Personaliti Media Sosial Melodi: Ayda Jebat


5. Pasangan Sensasi Melodi: Akim & Stacy


6. Personaliti Komedi Melodi: Jep Sepahtu


7. Personaliti Pengacaraan Melodi: Neelofa


8. Personaliti Drama Melodi: Fattah Amin


9. Personaliti Muzik Melodi: Ayda Jebat


10. Personaliti Filem Melodi: Zizan Razak


11. Personaliti Drama Korea Paling Berpengaruh: Park Bo-gum


12. Personaliti Luar Negara: Afgan (Indonesia)


Kalau korang perasan kan, AYDA JEBAT telah merangkul sampai 3 Anugerah! Wow! Tahniah :> Manakala Neelof merangkul 2 Anugerah dan yang lain satu. huhu. Apa-apa pun, qihah nak ucapkan tahniah kepada semuanya, walaupun tak menang tapi anda tetap ada peminat sendiri. hehe eh?

Tahniah kepada tv3 dan yang telah berusaha keras menjayakannya.

Ada tak artis korang yang menang? :)

Assalamualaikum
Read more ...

8 December 2016

Rona Cinta Bridal : All In One For Bride & Groom-to-be


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Wahhhh entry kali ni lain macam kan bunyinya! Hahaha. Qihah bukannya survey untuk set pelamin, make-up, photography, dress, kompang semua tu untuk myself!

Well, memandangkan sekarang cuti sekolah kan, so memang confirm la soo many weddings ceremony that you've been invited to! Since that, I want to SHARE with you, about one company ni.. I'm very sure, bakal-bakal pengantin akan suka dengan entry kali ni! :D




Apa tu? Namanya BRIDAL kan, so they ruin a wedding service yang diliki sepenuhnya oleh AJS BRIDAL HOUSE dengan nombor pendaftaran 002263473-M. Haaaa Registered lagi tau! So memang dijamin kerakyatannya gitu (ada kena mengena ke, qihah?)

So, pengalaman Qihah la kan (bukannya pengalaman nak kawen ke apa. Spm pun tak lepas lagi ni ~.~, jangan nak menggatal ek qihah), time kenduri sepupu haritu dan sebelum-sebelum ni, qihah observe, banyak sungggguuhhh persiapan kena buat! Serious! Tengok pun dah penat! Tu belum buatt hhoohohohohoho. Dengan pelamin, meja untuk makan, phorographer lagi, kompang lagi, make-up lagi, baju pengantin, photobooth, blablablabla banyak lagi la!

Sat gi kena contact orang itu buat ini, orang ini buat itu, banyak sungguh orang! pening betul kan? So, sekarang tak perlu pening-pening, sebab, qihah dah jumpa satu syarikat yang tawarkan ALL IN ONE, ibarat ONE STOP CENTRE UNTUK BAKAL PENGANTIN!

ANTARA PAKEJ YANG DITAWARKAN

1. Pakej pelamin lengkap
2. Pakej pakaian pengantin lelaki & perempuan
3. Pakej pelamin mini untuk nikah & bertunang
4. Pakej pelamin hiasan untuk berendoi
5. Hiasan meja beradap
6. Tempahan baju pengantin dengan harga yang berpatutan
7. Tempahan guest book & collage
8. Tempahan hiasan photobooth
9. Tempahan hiasan meja tetamu
10. Kelengkapan majlis untuk bertunang, bernikah dan resepsi termasuk hiasan hantaran
Ha! Mudah kan! Tak percayaaaaa mereka boleh sediakan semua ini?? Ha, mai qihah tayang beberapa keping gambar, hasil titik peluh dan idea kreatif team RONA CINTA BRIDAL ini :)







Lawa kan Pelamin dia?! hohohoho Combination warna yang menarik, aksesori bunga-bunga yang membangkitkan lagi seri pelamin tu! Ha, pelamin pun kena ada seri tau. baru la kedababoom :) Kebanyakkannya banyak menggunakan ala-ala garden gituhh. Haaa, trend sekarang ni la jugak kan :)

Pandai betul team RONA CINTA BRIDAL ni menaikkan lagi mood hari bersejarah bakal pengantin kelak hohoho ambil gambar ni, konfem lawa! :)



KUMPULAN KOMPANG



Eeyyyy comelnya kumpulan kompang yang disediakan! dengan sedondon baju! comel sungguh! Kalau dijemput buat persembahan time kenduri, konfem menarik perhatian tetamu :D Sebab? Jarang tau kumpulan kompang terdiri daripada kanak-kanak! :D Lain dari yang lain betul RONA CINTA BRIDAL ni



KUMPULAN MARHABAN


Haaa Bagi yang nak buat majlis berendoi atau cukur jambul ke, aqiqah ke, boleh la jemput kumpulan diorang ni! Di samping boleh siapkan tempat untuk baby tu, diorang juga sediakan servis Marhaban tau! Mudah kerja korang :D



TEMPAHAN / SEWA BAJU PENGANTIN




Lawa kan design baju!! Awwwhhh menawan betul! Kalau korang nak tempah pun boleh tau! Tempah jahit, boleh simpan baju sendiri. Baju kawen bermakna tauuu. hehe



MEJA MAKAN






Lawanya! Siap Red Carpet lagi! HOHOHOHO. FYI, Red Carpet diorang boleh sewa jugak tau :)



TESTIMONI/REVIEW







Banyak lagi gambar, Tapiii kalau nak tengok lagii, boleh tengok di FACEBOOK RONA CINTA BRIDAL. Diorang lebih update di situ :)


PROMOSI!! PROMOO!

Promosi untuk mereka yang tempah FULL PACKAGE (makuep, baju pengantin & pelamin) dengan RONA CINTA BRIDAL, pengantin akan dapat FREE COLLAGE & FREE BUNGA TANGAN yang sangat comel bernilai lebih RM 200.





BERMINAT? Boleh Contact dengan maklumat di bawah ni, kalau nak tanye ape ape eh! :D



ALAMAT :
Lot 3058-4, Kampung Sungai Penchala, Jalan Damansara, 60000, Kuala Lumpur.
(di rumah saya sahaja, belum ada rezeki untuk ade kedai sendiri)

WHATSAPP/MESEJ/CALL :
suraya- 0129072004
Hatim- 0134901560

LAMAN SOSIAL :
Instagram : @ronacintabridal


Read more ...